Bloggforum 2013: föreläsningarna

Temat för årets bloggträff var kreativitet och bloggande, vilket gick som en röd tråd genom föreläsningarna. Föreläsningarna handlade om hur du ska gå från idé till handling.
 
 
Maria Gustafsson är en kvinna med många järn i elden. Bland annat är hon en av grundarna till tekniksajten Lilla Gumman samt driver Social Media Club, vilket är regelbundna träffar där sociala medier diskuteras ur olika perspektiv.
 
 
Jessica Frey och Maria Blohm berättade redan förra året om deras bokprojekt, som är en bakbok som handlar om glutenfritt bröd. Det var mycket intressant att höra om hur arbetet under detta år har gått, då boken gick från idé till verklighet med alla med- och motgångar det inneburit.
 
 
Och sen var det dags för detta, nämligen chilliskola med Malin Eriksson (Årets Chillichef 2013) från Santa Maria. Jag tror att jag fick lära mig allt jag behöver veta om chilli och dessa användningsområden och dessutom fick vi provsmaka olika chillisorter i olika kombinationer:
 
 
Varm nyponsoppa smaksatt med chilli i alldeles lagom mängd. Kan tänka mig att denna dryck är perfekt till vinterns alla utflykter =)
 
 
Mer smakprovning! Valnötter, ananas, lax och ost som alla fått en touch av chilli i någon form på sig. Jag är inte alls speciellt bekant med att laga mat med chilli faktiskt, så för mig var detta mycket intressant kunskap och provsmakning.
 
 
Häagen-Dazs kom och bjöd på smakprovning på årets nyhet: Salted Caramel samt pratade om deras glass och vad som skiljer den från marknades övriga produkter. Mycket intressant och mycket god glass! (Jag har till och med hunnit att köpa denna glass efter att jag kommit hem, bara för att den var så god!).
 
Björn Persson, grundare av restaurangen Kock & Vin, tog med sig kock, vin och musslor och pratade lite om mat, restaurang och koncepttänk. Kock & Vin utmärker sig genom att endast använda närproducerade varor samt att arbeta efter säsong, vilket har gett dem en stjärna i Guide Michelin.
 


Hatt et Söner och Kristofer Ruscon hade vi nöjet att träffa båda dagarna. På söndagen skålade vi i champagne på hotellets takterras och lärde oss även hur man sabrerar champagne. På måndagen hade vi en champagneprovning där vi testade fyra olika champagner och fick lära oss en del runtomkring. En mycket trevlig avslutning på dessa två dagar! 
 
0 kommentarer publicerat i Events
Taggar: bloggforum, bloggforum 2013, champagne